2020 05 28

Så var det dax, Stålviktor startar på Solänget den 2 juni 2020 i ett medeldistanslopp med voltstart och endast 20 meters tillägg. Startspåret är bra och motståndet verkar heller inte vara alltför svårt.

2020 05 23

Stålviktor slår rekord i Umeå

Nytt rekord på medeldistans med voltstart. Rekordet pressades med 1,1 sekund till den fina tiden 1.27.7. Stålviktor blev trea och kan nu göra ytterligare en start innan han flyttas upp en klass. Målet är att göra denna start innan Sprinterpokalen avgörs i Skellefteå på midsommardagen, här är förstapriset hela 50 000 kronor.  Planen är att även Stålville startar denna dag, då i långloppet Midsommarkransen med hela 100 000 kronor i förstapris.

2020 05 21

Stålville tvåa

Fint lopp av Stålville endast slagen av en något bättre häst, Forspärla, som passade på att sätta nytt banrekord för äldre ston med 1.25.0.På lördag väntar Stålviktor. Vi har stora förhoppningar på honom trots att han inte är betrodd av spelexpertisen.

2020 05 18

Sommartider och bägge hästarna på startlinjen

Först ut blir Stålville som startar i Skellefteå på flygardagen den 21 maj 2020. Han har  dubbla tillägg,men vi tror han gör ett bra lopp och slutar långt fram.

Den 23 maj startar Stålviktor i ett medeldistanslopp på Umåker, också han har begåvats med dubbla tillägg. Trots dåligt startspår och ett par vassa motståndare har vi även här förhoppningar om en framskjuten placering.

Varning satsa inte hela veckopengen!!!!

 

2020 04 28

Rekordtid av Stålviktor

Vi hade inte alltför stora förhoppningar på Stålviktor i årspremiären, men han visade vilken fin travare han är och slutade fyra på den nya rekordtiden 1.27.3 ( bilstart ). Han var knappt slagen av tre i bredd spurtande hästar och hade mycket krafter kvar i mål. Nu gäller det att titta efter ett lämpligt lopp.

Äntligen dags för Stålviktor

På tisdag den 28 april 2020 startar Stålviktor på Umåkers travoval efter ett långt tävlingsuppehåll. Han har behandlats för harhas och har varit lite överviktig, men är åter i tävlingsmässigt skick. Lopp 1 klockan 12.20 är det klart för start bakom bilen i ett medeldistanslopp. Många äldre och rutinerade hästar finns på startlinjen. Vi är spända på formen, men han behöver detta lopp i kroppen för att få en fin säsong 

 

Stålville till start på V75 och Dagens Dubbel 2020 04 11

På Påsklördag startade Stålville på Danneros travbana i V75 avdelning 6 . Trots 40 meters tillägg låg han bra till inför upploppet, men blev helt instängd och hamnade bakom en tröttnande häst. Så var den dan förstörd. Han slutade oplacerad, men på en fin tid.

Stålville var öm i lederna efter loppet och är nu behandlad på tre ställen med ITRAP. Det är är ett medel som är producerat av hans eget blod. Nu råder 14 dagars karrens för ny startanmälan.

 

Stålville trea i Boden 2020 03 19

Stålville gör ett otroligt bra lopp, trots 40 meters tillägg. Framför allt såg han jättefin och mjuk ut, det lovar gott inför barmarkssäsongen.

Stålviktor har börjat  banträningen och vilar sin vana trogen i maten.

 

 

Grand Slam 75 i Boden 2020 02 16

Stålville slutade på en fin tredjeplats och passerade sexhundratusen i insprungna kronor.

Sålville med sin tränare Mats

 

 

Stålville tvåa i Umeå

På Bergsåkers nyårsaftonstävlingar blev Stålville 7:a i den tuffa konkurrensen på grusbana.

Mats valde att starta honom på Umåkers isbana den 9 januari 2020, med O A Lindqvist som kusk. De gjorde ett kanonlopp men fick ge sig på mållinjen.

Det blev en mycket fin andra plats på tiden 1.28.7

Nu vilar Stålville ett tag och återkommer på banan i februari. Stålviktor tränar för fullt och vi planerna är att starta honom när isen skrapas bort på de nordliga banorna.

 

Stålville till start på V86

Stålville gjorde en fin insats i Skellefteå och slutade sexa. Nu är det åter dags för start den 1 januari 2020 på Bergsåker

 

GOD JUL

Stålville på V75

Den 25 december 2019 är det återigen dax för start på V75, han startar i den fjärde avdelningen mot mycket svårt motstånd, vi har inga större förhoppningar, men springer han in en slant är vi nöjda. Sen har vi planer att starta på Bergsåker i ett långlopp den första januari 2020.

 

2019 12 21

Tuff höst

Några spännande resor har gjorts bland annat till Prag där svåger Roger firade sin födelsedag tillsammans med 34 glada gäster från när och fjärran. Till Seskarö där taket på uthuset har bytts och ett par träd märktes ut som skall plockas ner av arborist i maj 2020. Vi passade på att titta på våra hästar i aktion och även besöka dem i stallet.  DataJohan har nu frisknat till efter en mycket lång tid på sjukhus, trevligt att äntligen få träffa hela familjen.

Har också besökt Teneriffa för första gången, där blev det många och långa promenader men också en släng av influensan.

Det har varit svårt att hitta lopp till våra hästar.  Stålville har startat sparsamt, gjort fina lopp mot svårt motstånd. De två senast loppen har han blivit tvåa och trea med Ove A Lindqvist i sulkyn.

Stålviktor har också startat sparsamt, men inte varit sig riktigt lik. Vi hittade äntligen på felet, han hade harhas på bägge bakbenen.Dessa har nu bränts bort och han är  mer vild än tam och återupptagit träningen

 

2019 08 17

Fin kväll i Skellefteå

Först ut var Stålville, som gjorde ett fint lopp i andra spår och slutade på en hedrande tredje plats. Han känns nu bättre och bättre för varje lopp var kuskens kommentar.

Så dags för Stålviktor, han startade fint och var i en knapp ledning på upploppet där det blev en våldsam slutstrid med tre hästar jämsides på mållinjen. Stålviktor dömdes tvåa och förlorade med nos på den tangerade rekordtiden 1.28.8

                                         

   Bröderna, den blåögda Stålville till vänster och den lille krigaren Stålviktor till höger, båda nöjda med kvällens resultat 

2019 08 09

Uppdatering efter semestern

Efter en välbehövlig semester i Bottniska viken är det dags med lite kontorsarbete och summering av hästarnas aktiviteter.

Stålviktor har inte startat på grund av för få lämpliga lopp och ett inställt lopp där det inte blev tillräckligt många anmälda.

Stålville har startat två gånger på Solänget där han slutade fyra och i Boden, med 60 meters tillägg, där ha fick en sjätte plats och satte ett prydligt rekord över medeldistans med voltstart  tiden 1,25,2  en sänkning med hela 1,3 sekunder.

Nu är det dags för ny start för bägge hästarna i Skellefteå den 16 augusti 2019. Ser fram mot en spännande höst.

2019 07 05

Idag Lycksele

Det blev en fin fjärdeplats för Stålviktor på den tunga och svårsprugna banan i Skellefteå. Tiden var så bra som 1.28.9.

Stålville startar idag i Lars Matsons minneslopp, han är lite ringrostig och möter mycket svårt motstånd, kusk blir Krister Söderholm.

Vi har lite större förhoppningar på Stålviktor som startar i lopp 9 och möter inte allt för svårt motstånd.

Resultatet blev Stålviktor trea och Stålville sjua , kanske en liten besvikelse.

2019 06 19

Dax för start i Skellefteå

Stålviktor kommer till start i finalen av Bodbäckspålles fyraåringsserie på midsommardagen klockan 21.22. Mycket tufft motstånd och en tuff kusk prövas. Det blir denna gång bara 40 meters tillägg i starten. Första pris är hela 100 000 kronor. Husse och matte kommer att vara på plats med morötter. Tror inte vi satsar hela veckopengen denna gång.  Det är i dagsläget svårt att hitta bra lopp till Stålville som också är i bra form.

 

2019 06 06

Ny fantastisk rekordtid

Det blev två bra insatser Stålville fick till ett fint lopp den 2 juni och slutade fyra och gjorde absolut rätt för morötter. Lite ringrostig men loppet gjorde gott för sommarens fortsättning.

Stålviktor kan själv berätta om loppet i Boden: " Jag var placerad 60 meter efter i starten och var tvungen att runda  åtta hästar. Det kändes som mission impossible. Men jag fick höra att min skötare Frida Andersson fyllde år på samma dag som husse och då ville jag göra mitt yttersta  för att visa även henne vad hon betytt för mig. Kämpade hela vägen och låg länge trea på upploppet , då visade  jag min fina spurtförmåga och lyckades  nå andra platsen. 

Det blev rekordtid 1.28.8

Matte och husse hade med sig massor av morötter och chaufför Janne kan man  lita på han har alltid morötter till hands. Alla verkade lyckliga och jag kände mig stolt.

Nästa start är planerad till 22 juni 2019, då Sveriges bästa 4 åringar skall mötas i final i Skellefteå därefter blir det troligen Lycksele. För storebror Stålville är det knepigare med lopp, men även han kanske dyker upp i Skellefteå ock Lycksele." Vi hörs/ Stålviktor

Stålviktor

Det kändes bra redan i värmningen

 

2019 05 30

Stålviktor fortsätter att drömma och tänker på det spanska ordspråket: " Åh vad det är skönt att göra ingenting och sedan vila sig en stund efteråt". På Sveriges nationaldag 6 juni  planerar jag att starta i Boden och då hoppas jag att husse och matte kommer och kollar vad jag kan.  Eftersom husse fyller år idag, så  vill jag grattulera i efterskott med ett fint lopp.  Min storebror  Stålville startar i Skellefteå redan på söndag den 2 juni 2019 och då önskar jag att även han visar sig från sin bästa sida. Han kan vara lite lat ibland, men nu gäller det att göra rätt för morötterna.

Hälsningar Stålviktor

 

 

2019 05 17

Stålviktor fyra

Den 17 maj på Norges  nationaldag startade Stålviktor för första gången bakom startbil och möte äldre hästar. Återigen en rekordnotering.

 

Här vilar Stålviktor på maten efter ett tungt träningspass.

Drömmer om starten i Skellefteå och hur han skall runda alla med startnummer 12. Han har just läst travprogrammet och ser att han är tippad fyra, Nu skall  jag bevisa var skåpet skall stå, men för ovanlighetens skull hade experterna rätt.

 

 

2019 05 03

Stålville till start

Stålville startade fint och gick hela första varvet i andra spår, men på upploppet blev det en olycklig styrning och han slutade sjua och tog de sista prispengarna. Han är i bra form och var inte trött i mål, vi är nöjda med loppet men kanske inte med placeringen. Vi söker nya startmöjligheter  närmaste chansen är den 17 maj i Skellefteå eller Dannero.

Stålviktor är i kanonform men vi får vänta till de 17 maj, då han planeras starta i ett fyraåringslopp i Skellefteå.

2019 04 12

Stålviktor sänker rekordet i årspremiären

Stålviktor gör ett otroligt fint lopp i sin årspremiär och utmanar landets bästa fyraåriga kallblod. Var instängd, efter en trött häst på upploppet, men slutar sexa på den nya rekordtiden 1.29.5. Vi är jättenöjda och ser fram emot nästa start, som förmodligen sker mot lite äldre hästar.

 

 

Stålville gjorde en kanonvärmning i Boden den  22 mars 2019

Gick snabbt till ledningen, men sträckte sig i ljumsken i vänster bak och lunkade försiktigt i mål. Nu väntar lite konvalescens och vår veteriär kollar igenom honom

 

2019 03 14

Inget pris för Stålviktor

Det blev inget pris för Stålviktor på årets travgala på Umåker trots fina meriter.  I stället blev det ett äldre sto med helt andra meriter som blev belönat. Det var den kallblodstravare som var med i en otäck olycka på banan där kusken skadades svårt. Samma häst sparkade bakut under ett träningspass så samma kusk återigen hamnade på sjukhus. Kusken har nu lagt ner sin karriär, huruvida vi får se den prisbelönta hästen någon mer gång på travbanan är tveksamt.

Säger som Tony Rickardsson "Jag är inte bitter"

2019 02 11

Seger för Stålville

Stålville vann dagens lopp på lunchtravet i Skellefteå. Vinstmarginalen blev knappast möjliga , nos. Eftersom han nu passerat en halv miljon i insprungna pengar så väntar svårare motstånd framöver.

2019 02 10

Start och travgala

Imorgon startar Stålville i Skellefteå på lunchtravet, lopp nummer 1

Han är lite ringrostig men pigg och glad , vi hoppas på en framskjuten placering i årets första lopp .

Stålviktor är nominerad till pris som bästa kallblodiga unghäst ( tre- och fyraåriga hästar) . Avgörandet sker på Umåkers travgala den 16 februari 2019.

Vi är inbjudna och kommer att deltaga i festligheterna

Resumé trav  2018

Det blev ett mycket fint travår 2018  där våra två hästar stod för många fina prestationer.

Stålville var lite blek i sin senaste start vilket berodde på en begynnande förkylning ( feber dagen efter loppet)

Vi har också behandlat honom efter en lättare muskelbristning.

Insprungna pengar under 2018 blev 315 200 kronor vilket naturligtvis är nytt rekord.

Stålville 177 200 kronor och Stålviktor 138 000 kronor

2018 12 21

V75 start på Umåker

Stålville startar på juldagen i den fjärde avdelningen av V75. 

Han har inte startat sedan den 27 november och då var han lite trög och saknade sin välkända spurtförmåga, slutade ändå på en hedervärd femte plats. Nu är han lite mer vässad, nyklippt (liksom sin ägare) och har fått välbehövlig massage. Motståndet är naturligtvis tufft, så mina förhoppningar är begränsat positiva.

Stålville,hans lillebror Stålviktor och ägare önskar alla en riktigt God Jul

Det fina bildmontaget är gjort av lillasyster Bibbi!!!

Dramatisk kväll med Stålviktor 2018 11 09

Ägarna var på plats för att se finalen av Norrlands elitserie för treåriga kallblod på Umåker. Det visade sig att Stålviktor hade fått ett rejält   sår ovanför hoven på höger framben, vilket blödde något. Hästen värmdes utan tecken på smärta, vi bestämde oss för start. Stålviktor hade 40 meters tillägg, gick fint men blev lite instängd och var nästan sist vid upploppets början. Då la han på en spurt av sällan skådat slag och slutade trea på ny rekordtid 1.30.1. En mycket strong prestation tyckte både kusk och ägare. Nu påbörjar Stålviktor vinterträningen efter en mycket fin treåringssäsong med 138 000 kronor insprunget.

Dagen efter firade vi våra hästars framgångar med ett litet kalas i stallet i Innergård.

Kvar för Stålville är ett långlopp med bilstart  i Östersund den 27 november 2018 och förhoppningsvis V75 på Umåker på Juldagen, om han kommer med.

Här ett glatt gäng efter Stålviktors fina finallopp i Norrlands elitserie för treåriga kallblod

 

Stålville vinner igen 2018 10 26

Stålville har gått många tuffa lopp på sistone, men fick idag chansen att möta något enklare motstånd och segrade efter en hård upploppsstrid mot fine travaren Guldtopp, som slog Stålville senast de möttes. Dessa två var långt före övriga i mål. Segermarginalen blev endast hals.

Stålville har också blivit lite av en reklamhäst för Stall Gällerstedt och Tidningen Västerbottningen

 

Umåker 19 oktober 2018

Två hästar till start denna kväll först ut var Stålviktor med 40 meters tillägg , som kördes av Mikael H Björklund, redan vid provstarten såg vi att Stålviktor gick ojämt och att något var fel. Starten gick och det blev en galopp efter 500 meter han ställde sig snabbt och avslutade loppet i ett rasande tempo. Placeringen blev fyra och 12 500 kronor. Tiden var 1.30.4 en rekordsänkning med hela2,1 sekunder. Vi är jättenöjda med insatsen och det ojämna travet i inledningen berodde förmodligen på för långa bakhovar och svårt med greppet.

Stålville startade i lopp 7 med bra startspår och Janne Norberg i sulkyn ,  men med mycket tufft motstånd. Även Stålville slutade på en hedersam fjärde plats. Jannes kommentar efter loppet var " Jag har aldrig känt hästen i bättre form"

Stålville kommer att starta på Umåker den 26 oktober 2018.

Stålviktor startar på Umåker den 9 november 2018 i finalen av Norrlands elitserie nu med 60 meters tillägg och 100 000 kronor i första pris. Det blir den sista starten för året , därefter börjar vinterträning med bland annat fyrhjulsvagn, som kommer att fortsätta en bit in på våren.

 

 

Uppdatering 9 oktober 2018

Stålvilles start i Boden den 20 september blev ingen succé , trots bra startspår och toppform lyckades han bli instängd och slutade sexa med 4000 kronor till på kontot. Kusken tog på sig ansvaret. Den planerade starten i Östersund blev inställd på grund av att ettåringarna har kommit till stallet  med förkylningsbaciller, som drabbat bland annat Stålville med hosta.

Nu hoppas vi att hästarna håller sig friska så en planerad start för bägge på Umåker den 19 oktober 2018 blir av.

 

 

Seger för Stålviktor 18 september 2018

Det blev en klar seger för Stålviktor på Solänget, och ny rekordtid över medeldistans 1.32.5. Prischecken skäms inte heller för sig 50 000 kronor. Vi tackar och bugar. På torsdag väntar Stålville på start i Boden,skall bli spännande eftersom han känns bättre än på länge.

 

 

Skellefteå den 30/8 2018

Två hästar till start och kvällens förväntningar var stora. Först ut var Stålviktor och han startade bra men loppet bröts efter en svår olycka där en häst kvävdes och en sprang herrelös på innerplan, men det slutade lyckligt. Ny start med bara fem hästar på startlinjen och Stålviktor tog ledningen direkt och var också först i mål. Problemet var att han tog ett par galoppsteg före mållinjen och diskades. Stor besvikelse trodde inte man kunde bli så besviken. Tiden var också långt under hans rekord.

Så var det dags för Stålville att starta med dåligt startspår ,svårt motstånd och efter en lång viloperiod. Han gjode inte heller denna gång någon besviken slutade trea på ny rekordtid över medeldistans.

Båda hästarna är för dagen ( 2018 09 06 ) i toppform så vi tar nya tag. Stålviktor startar på Solänget den 18 september 2018 och Stålville startar i Dubbelcupen i Boden den 20 september 2018. Det blir mycket tufft motstånd för bägge hästarna. Vår förhoppning är att de sänker sina rekordtider, placeringar är svårt att sia om. Därefter tar ägarna välbehövlig semester och flyger till Kreta.

 

 

 

Boden den 8/8 2018

Stålviktor gjorde igen ett fantastiskt lopp och slutade tvåa efter en jättefin slutspurt, endast slagen med ett par decimeter. Hade loppet varit 5 meter längre hade han vunnit. Kusken Mikael H Björklund får högsta betyg och vi ser fram emot att se honom bakom Stålviktor igen. Det blev rekordtid 1.32.9 över medeldistans.

Nästa start är planerad till den 30 augusti 2018 i Skellefteå och då kommer vi också att få se Stålville på startlinjen, naturligtvis i ett annat lopp.

Resan för hästens ägare  till Skellefteå är redan bokad, ovanligt att ha två hästar till start samma dag!!!!!!!

 

 

 

 

 

Tvåa i andra starten

2018 07 18

Stålviktor blev tvåa i sin första start på medeldistans. Han gick utvändigt i stort sett hela loppet och fick den fina tiden 1.33.8. Nu väntar uppladdning inför nästa start den 8 augusti 2018  även det i Boden. Det kommer att bli en riktig utmaning eftersom första priset är hela 50 000 kr.

Stålville har varit lite sliten och tränar på med fyrhjulsvagn.

Seger i första starten

2018 06 29

Stålviktor infriade de högt ställda förväntningarna och segrade i Lycksele på den fina tiden 1.35.2. Loppet blev hårt och han avgjorde strax före mållinjen, segermarginalen blev en huvudlängd. Han hade  besvär i munnen så därför är det lite osäkert när han startar igen.

Det är mycket på gång nu

2018 06 26

 

Efter att företagets ordförande har firat sin födelsedag med en kryssning på floden Rehn och besök på flera vingårdar,så är det dags att se verkligheten i vitögat.

Stålville gjorde ingen besviken vid sin start i Östersund han slutade trea och sänkte långdistansrekordet med en tiondel.

Stålviktor kommer att göra tävlingsdebut i Lycksele den 29 juli 2018. Det är 11 hästar på startlinjen, han har fått ett dåligt spår men vi tror att han kommer att göra ett bra lopp. Kanske satsar vi lite av veckopengen. Stålville har vilat och fått massage, han dyker upp i Lars Matsons minneslopp i Lycksele den 6 juli 2018, här blir nog motståndet övermäktigt, men hoppas få Janne Norberg i sulkyn.

Stålviktor, jättelik brorsan, lite mindre bläs i pannan och kortare rygg

 

REKORD SEGER OCH ETT OTROLIGT LOPP

2018 05 21

Stålville vann dagens kortlopp på Bergsåker efter ett mycket väldisponerat lopp på den nya rekordtiden 1.24.0. Det är en rejäl sänkning med nästan två sekunder. Segersumman blev hela 40 000 kronor och tiden lovar gott inför planerad matchning.

Nästa start blir förmodligen ett långlopp i Östersund den 8 juni 2018.

Stålville laddar upp

Här laddar kraftfulle Stålville upp inför kommande start på Bergsåker den 21 maj 2018. Han funderar hur han skall lägga upp taktiken. Sämsta möjliga startspår bakom bilen, spår 12, ett kortlopp och några riktigt snabba hästar till på startlinjen. Men i vagnen sitter Ulf Ohlsson, Sveriges just nu segerrikaste kusk. Slår vi våra kloka huvuden ihop och jag springer utan skor där bak, så finns en chans till en bra placering och tid. Tyvärr kan jag inte ta av skorna fram eftersom jag är plattfot. 

Håll tummarna så fixar Ulf tömmarna.

 

HÄSTGÅRDEN I GRAVUÅ SÅLD

 

Republiken Gravuå är nu såld och en ny regim tar  över .  Från och med den 12 juli 2018 är det Björn Johansson och Erika Pakkala som bland annat bestämmer vilka traffikregler som gäller för rondellen vid bagarstugan i Gravuå.

Det är naturligtvis med blandade känslor  jag överlåter makten över detta fantastiska ställe, men är samtidigt helt övertygad att det är rätt par som Helen på Boporten hittade  och önskar dem båda ett hjärtligt lycka till. 

 

Huvudkontoret har flyttat till Uppsala Adress: Balingsta- Böksta 58,  755 91 Uppsala

2018 05 03

Säker andra plats i Skellefteå

Idag lyckades Stålville springa in på en fin andra plats efter omöjlige Latino. Banan var tung så fästet för hovarna var inte det bästa.Vi planerar nu för ett kortlopp bakom startbil på Bergsåker den 21 maj 2018. Förstapriset är på 40 000 kronor, så det lär inte fattas tufft motstånd. 

2018 04 12

Seger i Boden

Stålville har trots en del strul börjat året mycket bra. Den 23 mars skadade han sig i loppet och vi var tvungen att behandla bägge framkotorna. Efter en tids vila var det dags för ny start med hästen i toppform och åter med Janne Norberg i sulkyn. Då blev det en mycket otäck olycka i lopp ett och Janne Norberg skadades svårt. Kuskbyte till Per Linderoth som aldrig varit i närheten av hästen, men det blev ett fint lopp och de slutate trea. Så idag Stålville åter på banan med Mats i vagnen. Snabb start och de ledde från start till mål. Trots den enkla segern var spänningen på topp hela tiden. Startsnabb, stark, uthållig, klok, charmig och travsäker, vad kan man mer begära?  Nästa start är planerad till Skellefteå den 3 maj 2018.

Stålvilles yngre bror Stålviktor 3 år, har utvecklats oerhört mycket och har gjort fina banjobb. Trots detta avvaktar vi med start till mitten på sommaren.

Stålville

Seger i Grand Slam 75 på Umåker den 4 februari 2018

Så kom då en efterlänktad seger för Stålville på GS75 på Umåker. Janne Norberg gjorde en mycket fin styrning . Det gav drygt 11 gånger pengarna i odds och en slant till ägare och uppfödare

Nedan ser vi Mats, Jokke tillsammans med Stålville. Vad påsen som ägaren fick av Sandströms Lantbruk i Stöcksjö innehåller har jag ingen aning om. Tack Roger som sponsrade loppet.

2018 02 01

Då provar vi igen Stålville startar på Umåker den 4 februari 2018. Janne Norberg kör honom för första gången, Tufft motstånd men vi känner oss optimistiska trots 20 meters tillägg.

 

2018 01 18

Bilolycka sabbade starten

En kollision mellan två långtradare gjorde att E4 :an stängdes av vid Timrå och Stålville blev stående i många timmar Det fanns ingen chans att hinna till start Så småningom hittades en lucka i stängslet så att Mats,Janne och hästen kunde  återvända hem med oförrättat värv.

2018 01 16

Nya tag och ny start

Stålville startar på V86 på Bergsåker den 17 januari 2018. Lopp 7 V86 lopp 3 klockan 20:52. Femton hästar bakom startbilen kan bli rörigt. Nu är det ingen expert som tror på honom, men jag tror han gör ett fint lopp, trots att han hade en stor blodutgjutning vid ena frambenet förra veckan. Tyvärr kommer vi inte att vara på plats denna gång. Pris till segraren 70 000 kronor. Målsättningen för Stålville är att han vinner ett V75 lopp under 2018.

 

 

 

2018 01 16

Luften gick ur

Det kändes nästan som en straffspark, när barn och barnbarn samlades framför TV:n på juldagen för att se Stålville springa in de stora pengarna. Men någontin gick snett, den annars så travsäkre hästen slog på en galopp och lyckades inte att ställa sig direkt. Vad hände blev han påkörd? Nej han slog ihop frambena i den höga farten, lyckades dock ta sig i mål i rätt gångart på en tid under 1.30. Lägg där till att Lillfax gallopperade redan i starten. Nu kändes det lite deppigt att vara i travbranschen. En annan som varit lite deppad är Stålviktor som blivit kastrerad och fortsätter sitt liv som vallack. Han har nu åter blivit gladare och är i full träning. Första start är planerad till maj- juni 2018.

 

 

2017 12 18

V75 start på Juldagen på Umåker

I andra avdelningen på V75 startar Stålville som häst nummer fyra bakom startbilen. Motståndet är som vanligt tufft.  Svårast konkurrenten kanske blir hans bästa kompis Lillfax som har startspår ett. De delar hage och Lillfax brukar alltid följa efter Stålville, som en skugga, när han vandrar runt. Det blir i vilket fall som helst ett spännande lopp. Start klockan 16.42 och 100 000 kronor till segraren.

2017 11 30

Tvåa i Boden

Det blev ett fint preparelopp på Bodens travoval. Stålville blev endast slagen av en drygt 79 oddsare. Han passerade nu 300 000 kronor i insprungna vinstpremier. Planen är närmast att starta på Umåker, på juldagen då det är V75 tävlingar. Hoppas att hans poäng räcker för att komma med och att motståndet inte blir för svårt.

2017 11 05

Sorgen och glädjen de vandra tillsammans

Vår kära följeslagare katten Elsa var vi tvungen att ta bort akut. Hon blev efter resan till Gravuå och Sundsvall riktigt dålig så det fanns inget alternativ. Elsa var född 2002 så vi fick ett långt liv tillsammans. Hon var förnöjsam och höll sig alltid torr vid bilresorna även om de varade 10 timmar. Saknaden är naturligtvis stor och livet går vidare utan denna fantastiska kompis.

 

2017 11 04

Fin V75 debut

Stålville gjorde ingen besviken han satte återigen nytt medeldistansrekord 1.26.8. Slutade fyra och 19 000 kronor till på kontot. Tyvärr blev han störd av att hästen framför galopperade och han tappade mycket fart. Vi var på plats och fick njuta av den fina insatsen. Det kommer troligen att bli två lopp till i år, ett av dessa blir V75 på Umåker den 25 Dec 2017, det andra förmodligen Boden den 30 nov 2017. Bägge är kortlopp bakom startbil.

2017 10 29

Stålville startar på V75

Stålviktor klarade kvalet och sprang med mycket krafter kvar på 1.46,7

Den 4 november 2017 startar Stålville på V75 på Bergsåker. Första pris 150 000 kronor, men många tuffa hästar på startlinjen. Han är behandlad i båda framknäna och känns fortsatt jättefin,  Spännande!!!!!!!!

 

2017 10 26

 

På söndag den 29 oktober är det dags för Stålviktor att kvala på Umåker. den franske kusken Jonatan Carre ska sitta i sulkyn.

Stålviktor är i fin form, klarar han kvalet är det bara att börja tävla till våren. På söndag blir det också klart om Stålville får starta på V 75.

 

2017 10 11

 

Stålville sätter rekord igen

Minst betrodd av alla och sämsta startspår bakom bilen. Drygt 54 i vinnarodds och 7,31 på plats. I sitt första kortlopp bakom startbil gör han det smått omöjliga, ligger sist in på upploppet, slår på en kort galopp, gör en ruggig avslutning och slutar trea på den fina rekordtiden 1.25.7.

Loppet sågs på Tre Hjärtan i San Agustin och ägaren till hästen bjöd på skumpa.

Med lite tur blir det V75 på Bergsåker den 4 november 2017

På bilden syns Maggan och Roger

Kerstin ,Roger och Johnny. Saknas gör fotografen Bibbi.

 

2017 09 19

Nytt fint rekord

Stålville gjorde ett bra lopp i Skellefteå och satte återigen ett nytt prydligt rekord på långdistans med voltstart.1.27.6 placeringen blev fyra. Det är klart att man börja längta efter en seger, men den kommer. Det bästa är att han inte gallopperar och har en bra spurt. Nästa uppgift blir ett kortlopp med autostart på Bergsåker.

 

2017 09 06 

Kanonbild på Stålvikor tagen av Amanda Assarsson

Tack Amanda!!

 

 

2017 09 06

Stålville har haft lite problem med en framhov , men det är åtgärdat och han beräknas starta i Skellefteå den 19 september 2017. Hans formkurva är  fortsatt stigande.

 

 

2017 08 27

Stålville övertygar

 

Nytt rekord på  2140m auto 1.26,5  en sänkning med hela 1,4 sekunder och en hedrande tredje plats. Han är i dag mycket pigg efter loppet och nu väntar förmodligen ett långlopp under september.

Vi hade tur och fick det absolut bästa bordet i linje med mållinjen på Bergsåkers exklusiva restaurang. Där firades Stålvilles prestation rejält

Stålvilma hade feber och Stålvinna sprang in sina första pengar och slutade sjua, ett grattis till ägaren.

2017 08 22

En artikel om finansiering av skogsmaskinköp har skrivits till tidningen Skogsteknik

 

2017 08 19

Alla Stålhästar på banan

Stålviktor gjorde premiär i unghästserien på Umåker och klarade idealtiden nu väntar  finalen

Stålvilma startar den 21 augusti 2017 på Bollnästravet 

Stålvinna gör sin första start i Boden den 24 augusti 2017

Stålville startar som tidigare nämnts på Bergsåker den 25 augusti 2017

 

 

2017 08 07

Dålig start och ett lopp i tredje spår slutade med en hedersam femteplats i fransmannens första kallblodslopp. Stålville satte återigen rekord med 1.27.9. Det är nu klart att nästa framträdandet blir på Bergsåker i Provinskampen den 25 augusti 2017. Första pris 40 000 kronor.

 

BJÖRNKAMPEN  den 3 aug 2017

Det blev  den franske toppkusken på Vincennes i Paris, Gabeiele Gelormini, som skall köra Stålville. Vet inte om han har kört något kallblod tidigare. Nu är det bara att hålla tummarna att allt går bra. Stålville känns bara bättre och bättre. Några norska travare med många poäng finns också på startlinjen.

Vi känner oss laddade!!

Stålviktors ägarduo som ser fram emot kvalet i höst

 

2017 07 19

Oj vilken tung bana det var i Skellefteå, men Stålville visade återigen sin styrka och blev tvåa efter en överaskande segrare. Nu hoppas vi att han tagit loppet på ett bra sätt. Planeringen framöver är Björnkampen i Boden den 3 augusti med en framlottad kusk. Hoppas att det inte blir en fransman, men spännande blir lottning och motstånd. Därefter hoppas jag att Stålville blir uttagen av Umåkers hästägarförening  som representant i Provinskampen på Bergsåker den 25 augusti. Där är det också mycket pengar att springa om.

 2017 07 07

Härligt att på plats se Stålville i aktion. Han var nästan minst betrodd bland experterna, men gör som vanligt ett mycket bra lopp och slutar tvåa efter en stark spurt. Tung bana. Extra kul var det att Assar Viking knep en andra plats i sitt lopp och Nilyster slutade fyra ett litet grattis till Amanda och familjen Nilsson.

Nästa start för Stålville blir i Skellefteå den 18 juli.

2017 06 25

Återigen ett mycket strongt lopp av Stålville, som slutade femma och en rekordsänkning till  1,29,8 (långlopp med voltstart) Snart dags att prova på kortlopp.  Nästa start blir i Lycksele den 4 juli över medeldistans och då räknar vi med att vara på plats. 

2017 06 19

Dannero den 22 juni 2017 klockan 23.55 blir Stålvilles nästa start. Ett långlopp igen, nu med voltstart, 20 meters tillägg och mycket svårt motstånd. Långloppsrekordet med voltstart är 1.30.7, jag hoppas att han i första hand slår det. Men, men alla lopp skall ju köras och helt chanslös till en bra placering är han inte. Kommer inte att vara på plats utan följa loppet från en stuga långt inne i Dalaskogarna.

 

2017 06 06

Stålville sätter rekord igen

Efter ett mycket fint långlopp med autostart i Skellefteå slutar Stålville tvåa efter omöjlige Faks Kevin.

den nya rekordtiden blev 1. 29, 2. ( 2600 meter autostart )

Vi kollar nya startmöjligheter

 

 

2017 05 29

Vilken spänning det blev när Stålviktor gick sitt premielopp, han gick strålande men la på en spurt och höll på att  gå för snabbt. Sluttiden 1.55.8 visade att han endast hade åtta tiondelar tillgodo.   20 000 kronor till ägarna och 4 000 kronor till uppfödaren kändes som en skänk från ovan.

Stålville gjorde också ett bra lopp och sänkte sitt rekord med 0.8 sekunder till 1.28.00, däremot blev han utan pengar denna kväll. Nästa start blir ett långlopp i Skellefteå på nationaldagen den 6 juni 2017.

 

 

Stålviktor ser här ut nästan som en rund miljon

2017 05 10

Efter några uppiggande utlandsresor till bland annat Gran Canaria och senare en kryssning från Venedig, är det dags att arbeta lite.

Besökte bland annat den vackra ön Santorini, Aten och en oförglömlig tur in till Montenegro.

 

Halva Stålviktor är nu såld till Kerstin Uppsäll Holding AB, han springer premielopp på Umåker den 19 maj 2017.

Samma kväll är Stålville anmäld till dubbelcupen även det på Umåker. Kommer att bli spännande.

Stålviktor

 

 

2017 02 05

 

Stålville vinner igen

Efter ett mycket fint lopp vinner Stålville dagens långlopp i Boden, han passerar nu 200 000 kronor i insprungna pengar och går upp en klass. Nu väntar lite vila och träning innan det är dags att möta  svårare motstånd.

 

2017 01 30

Fortsätter att skriva och uppdatera artiklar i Tidningen Skogsteknik. Den senaste som producerats : " Är skördaren en korttidsinventarie? "  Artikeln publiceras i första nummret 2017 och kommer ut i februari.

 

 

2017 01 22

Andra segern

Nu är Stålville rejält på gång han segrade på Umåker efter ett heroiskt lopp i tredje spår. Vi är glada och tacksamma.

Nästa start blir i Boden den  5 februari. Sedan väntar en träningsperiod inför barmarkssäsongen.

 

 

 

2016 12 30

 

I republiken Gravuå pågår avverkning modell större, skönt att även få avkastning på skogen och inte enbart på kallblodstravarna.

2016 12 25

Stållville slutade tvåa i det 15 hästar starka fältet

Det blev ny rekordtid för kortlopp trots en tung vinterbana.

 

 

 

2016 12 24

GOD JUL

 

 

2016 12 23

Stålville till start på Umåker söndag 25 dec i lopp 12 startnr 8

Ny kusk Micael Melander.Stålville har utvecklats jättemycket efter Solvalla och den senaste starten, gjorde ett fint jobb idag.

Vi är optimistiska!!!!

2016 12 06

Första segern 

Stålville tog sin första seger i sin 27 start. Det var i BODEN och det blev ytterligare 30 000 kronor insprungna slantar plus uppfödarpremier.

Nästa start blir förmodligen på Umåker den 25 december V75 dagen.

 

 

2016 11 24

Stålville gjorde ett fantastiskt lopp , han slutade trea och det blev en liten peng till ägaren 

Tack till  Mats och hans trevliga chaufför, som transporterade hästen tur och retur Solvalla.

Grattis  till Håkan i Väntbrunna som lyckades placera sina pengar rätt.

 

2016 11 23

Stålville startar i ett kallblodslopp på Solvalla 

 

 

2016 11 15

Dags för lite uppdatering.

Lohman nödslaktades efter en svår gaffelbandssklada 3 mars 2016. Han vann sitt sista lopp i Skellefteå den 3 oktober 2015 det var Stig Lindmarks styrkeprov och en prischeck på 150 000 kronor.

Eira har skänkts bort till hennes uppfödare Ernst Berglund och fortsätter i avel hon är just nu dräktig med Myrfaksen.

Stålvilma är såld till Romme där hon fortsätter att utvecklas , hittills under 2016 en seger en andra plats och en tredje plats 

Stålvinna född 2014 har just gjort ett godkänt kvallopp. Hon är såld till Skellefteå. Kvar i bolaget finns Stålville, som hittills sprungit in drygt 109 000 kronor, och 50% av Stålviktor född 2015, som nu är inkörd och tränar på för fullt.

 

 

 

2015 04 25

I dag startar Lohman åter på V75 denna gång på Åby och är anrdahands favorit. Loppet är Olympiatravstayern 3140 meter.

Vi håller alla tummar vi kan.

Kommande starter :Nitrofaks startar i Umeå den 28/4 och tvåårige Guli Castor premar på samma bana

 

 

2015 04 23

Stålvilma gjorde ett fint lopp men tempot blev alldeles för snabbt och hon gjorde tre små galopper och diskades. Stålville blev  femma i Skellefteå på ny rekordtid, sänkte sitt tidigare rekord med 2,6 sekunder. Det lovar gott inför framtiden.

 

 

 

2015 04 06

Stålvilma startar på Umåker den 12 april 2015 och Stålville i Skellefteå 23 april 2015

Eira nedkom med ett stoföl 2014 Stålvinna, som är såld, hon är nu dräktig med Bork Odin fölning i början av juli 2015

 

2015 04 03

Lohman blir tvåa på V75 på Färjestad efter ett heroiskt lopp som gav 55 000 kr i prispengar. Var på plats och Lohman håller på att bli en kelgris över hela landet.

 

 

  2015 01 30

Jag säljer Centrumhuset i Gällivare till ett lokalt nybildat företag Centrumhuset-Boken AB. Fastigheten köptes av min far 1946 och nuvarande hyreshus byggdes och färdigställdes november 1959. Passar på att tacka såväl gamla som nuvarande hyresgäster och personal för många fantastiska och lärorika år.

 

 

2014 01 18

Ett nytt givande samarbete har inletts med Böksta Gård AB i Uppland, företaget sysslar bland annat med produktion av spannmål och är delägare i vindkraftsparken i Aapua i Norrbotten och en vindkraftspark på Gotland. Företagets ägare har deltagit i kursen i Örebro och kommer aktivt att deltaga när datordelen körs för unga företagare i skogen i Virgstad och Örebro i mars 2014

2014 01 17

Den manuella ekonomidelen för unga företagare i skogen är nu slutförd. Två dagar på Vrigstads Värdshus och två dagar på Qality Hotel i Örebro avslutade det hela. Det var mycket fina lokaler, bra boende, jättefin mat och toppenservice på båda ställena. Ser fram emot att återvända dit i mars 2014.

 

2014 01 01

Efter välbehövlig vila i San Agustin känner jag mig nu beredd att möta det nya året med stor tillförsikt och en mängd utmaningar och nya kontakter.

 

2013 12 04

Så var datordelen för unga företagare i skogen genomförd både i Lycksele och Sollefteå. Till min hjälp hade jag Jenny Wikström som gjorde en mycket viktig insats. I  Lycksele fungerade allt perfekt med kurs boende och förtäring. Men Halstaberget lyckades inte leverera samma service som förra gången. Kurslokalen var jättekall första dagen. Den andra dagen hade kupévärmare satts in med påföljd att strömmen gick och OH-kanonen slutade fungera. Till frukosten hade man äggröra men utan bacon, och till fikat serverades djuptfrysta munkar. Nåväl  kursen föll väl ut med idel glada miner. Vi får hoppas att hotellet hade otur dessa dagar. Vi gör gärna ett nytt besök där.

 

 

2013 10 24

Lohman vinner i Boden efter ett snällt lopp och en osannolik spurt de sista 150 metrarna. Grattis till årets sjätte seger. Lohman är just nu Umåkers segerrikaste häst och tredje segerikaste fyraåring i Sverige.

 

2013 10 20

Viktig händelse: Johnny har kört bil för första gången på nio veckor efter att hälsenan brustit. Det blev Vindeln tur och retur.

 

 

2013 10 19

Rättigheterna till nygammal artikel om företagets kontrollbesiktning har sålts till Tidningen Skogsteknik.

Lohman kommer att starta i Boden den 24 oktober 2013

 

 

2013 10 16

Sorgligt men sant då var man inte hingstägare längre. Stålville kastrerades  i dag och kommer nu att motioneras i skrittmaskin de närmaste två veckorna. Därefter börjar hårdträningen för en förhoppningsvis framgångsrik treåringssäsong. Stålvilma skall sättas i vagn för första gången i morgon.

 

2013 10 11

Så var då den andra utbildningsomgången avklarad av utblidningen Unga företagare i skogen. och den skedde i Sollefteå på det nyrenoverade hotellet Halstaberget. Vilket lyft hotellet har genomgått och konferencelokalerna var toppen. Nu hände det jag har befarat länge, när en av eleverna presenterade sig sa han att min pappa och farfar har gått på utbildning hos dig. Det är klart att jag inser att jag hållit på länge men kul är det så länge alla elever är motiverade. Hotellet hade också den goda smaken att placera utbildaren i en av hotellets bättre sviter. Det tackar jag för.

Stålville klarade kvalet på tiden 1.49,8. Sämre gick det för Lohman som slutade sist efter en inledande spetskamp i idiottempo.

2013 10 07

 

Lohman startar på torsdag 2013 10 10 och Stålville kvalar samma dag

2013 09 29

Lohman blev tvåa i försöket till Umåkers unghästmästare och går därmed till final den 10 oktober. Han fick en mycket dålig start från sitt åttonde spår, men har lottats till spår två i finalen.

 

2013 09 28

Så var den första kursen i det stora projektet Unga företagare i skogen genomförd. Kursen hölls på Ansia i Lycksele för 18 stycken kunskapstörstiga entreprenörer. Fina lokaler, bra mat och boende. Nästa kurs hålls i Sollefteå på det nyrenoverade hotellet på Hallstaberget. Även denna kurs är övertecknad, jättekul med så stort intresse.

 

2013 09 26

Stålville blev tvåa i finalen av unghästserien efter en mycket fin styrning av Johan Håård

 

2013 09 25

Lohman startar i unghästmästaren på Umåker 28 september 2013 

 

 

2013 09 24

Stålville springer final i unghäst serien 25 sept 2013.

 

2013 09 24

Stälvilma är nu  i träning hos Stall Gällerstedt. Inkörning skall påbörjas snarast.

2013 09 11

Stålville har lite feber och står över starten i unghästserien. Han slutar dock som totaltvåa och nu väntar finalen den 25 september 2013. Johan Håård kommer mest troligt att köra honom då.

 

2013 08 29

 Lohman vinner igen på Umåker, däremot blir det inget Breeders' Crowm för honom på Umåker den 5 september. Nästa start planerad till den 28 september 2013.

 

2013 08 29

Nygammal artikel om förmåner i  stället för lön i företag skrivs till Tidningen Skogsteknik.

 

2013 08 18

Johnny sliter av sin högra hälsena och det bli lång konvalecens. Det blir förmodligen  ingen blikörning på cirka 10 veckor. Jenny Wikström ny sekreterare tillika chaufför kallas in och anställs i JLKAB. Inga planerade kurser kommer att ställas in.

2013 08 02

Junifaksen såld till Söderhamn, och avvecklingen av Stall Lapp Brun KB fortsätter.

 

2013 07 30

Lohman blir oplacerad för första gången. Sören Lennartson körde offensivt som om det vore ett kortlopp och hästen tog helt naturligtvis slut innan upploppet. Skall vi se något positivt i detta så får vi se det som ett rejält träningspass .

 

Lohman till start och Junifaksen utlånad på prov

Lohman startar i ett långlopp med autostart i Skellefteå på tisdag 30 juli 2013. Tuffa hästar emot och vi får se det som ett preparelopp men helt chansdlös är han inte och kan överraska. Går det riktigt bra finns planer på V75 i Skellefteå 10 augusti 2013. Junifaksen är utlånad en vecka på prov, får se om vi får tillbaka honom.

Stort uppdrag

Johnny Löthberg Konsult AB har fått i uppdrag att genomföra ekonomiutbildningen för unga företagare i skogen.Utbildningen kommer att genomföras i fyra olika regioner i Sverige och beräknas starta i september 2013 och pågå hela 2014. Ekonomiutbildningen kommer att läggas upp så att eleverna bokför och kalkylerar både manuellt och med persondator.

 

2013 07 08

Lohman vinner överlägset i Skellefteå och tar sin fjärde seger på 5 starter, nästa start är planerad till den 30 juli 2013

också det i Skellefteå. Sedan skall han förberedas för Breeders' Crown.

2013 06 21

Eira är utlånad till avel och är nu dräktig med Järvsöviking. JLKAB kommer att stå som uppfödare till fölet

 

 

2013 06 25

 Junifaksen gör ett bedrövligt lopp på Solänget och vi beslutar oss för att sälja honom. Lohman förlorar med nos och får en hedrande andra plats .

 

 

 

2013 06 21

Stålville  har gått två lopp i unghästserien med mycket bra resultat han har också hunnit gå sitt premie lopp för tvååringar. Nedan ser vi Stålville med nr 1 och Nitrofaks, som ingår i bolaget Stall Faks KB.

 

Foto Kajsa Nilsson

 

 

2012 11 28

Stålville 1 år och 7 månader är redan nu i träning. "Detta är absolut en blivande stjärna" säger  nöjde travtränaren Mats Gällerstedt när han gör en paus för fotografering. 

2012 11 18

Junifaksen galopperade bort segern, när han slog ihop benen på upploppet. Men det syns att han har kapacitet. Han slutade nu sjua och fick en liten peng med sig hem.

 

2012 11 16 

Junifaksen startade i Östersund den 5 november, och bjöds på en bedrövlig styrning av Ulf Ohlsson, hästen slutade för första gången oplacerad. Det blev ingen start den 15 november eftersoim Mats Gällerstedt ansågs att andra treåringar behövde startas. Det blir istället start den 18 november i ett kortlopp i Boden. Nu kommer Krister Söderholm att hålla i tömmarna. Loppet är öppet fölr alla åldrar och jag bedömer inte chansen till en bra placering som särskilt stor.

Lohman är återigen skadad, denna gång är det en sträckning. Oturen för hästen verkar aldrig ta slut.

Ny artikel har skrivits till tidningen Skogsteknik om Årsredovisning och Årsbokslut.

'Nu är äntligen personalkostnadskalkylen designad och klar.

18 kubik ved hitills hemkört och snökedjorna monterade på Boxern.

Parkettgolvet är slipat och lackat, vi gjorde det själv, och det blev otroligt bra. Varning för Björkstadens Golv AB, de har blivit för stora och håller inte längre sina löften om beställda arbeten. Sorgligt men sant.

2012 10 23

Junifaksen är i strålande form och kommer att anmälas till lopp på Umåker den 15 november 2012.

Stålville ( 1 år ) har börjat köras med vagn, en spännande tid väntar.

Stålvilma ( årsfölet ) käkar och växer hos Stall Nilsson i Hällfors, hon ser kanonfin ut.

Eira kommer att leasas ut nästa år och betäckning är redan bokad med Moe Odin.

 

2012 10 22

Lohman klarade kvalet så nu är det bara att leta bland propositionerna för att hitta ett lämpligt lopp.

 

2012 10 09

Jordbruksfastigheten har investerat i en ny traktor, John Deere 5070. Det känns fantastiskt med fyrhjulsdrift och servo. Boxern finn naturligtvis kvar som nostalgiskt komplement.

 

2012 10 09

Det har blivit en hel del kursverksamhet i höst. Platser där jag hållit kurser är bland andra: Falun ( Fängelset ), Lycksele (Ansia), Uppsala ( Jällaskolan ), Sunne ( Gyda bygdegård i Gettjärn )

 

2012 10 09

Johnny Löthberg Konsult AB går in som komplementär i Stall Ringside KB från och med den 1 september 2012. Bolaget äger endast  den treårige varblodstravaren Lohman, som för närvarande är i träning hos Sören Lennartson på Umåker. Kommanditbolaget är uppdelat på 15 andelar och är fulltecknat. Lohman kvalar den 22 oktober 2012.

 

2012 06 04 (På kvällen)

Eira har redan börjat lära ut hur rent trav skall se ut

Foto: Kajsa Nilsson

 

 

2012 06 04

Eira har fått ett mycket fint stoföl. Den stolte fadern heter Særpefanten

 Foto: Jenny Wikström

Fölet cirka 5 timmar gammalt


ARTIKLAR OCH BÖCKER

"100 Sidor bokföring för dig som hatar det" är återigen uppdaterad i början av 2012. Den säljer som smör och det är jag tacksam för.

För att beställa ”100 sidor bokföring för dig som hatar det” så gå till www.redaktionen.se

Tidningen Skogsteknik fortsätter att pulicera ny- gamla artiklar.

Tidningen har samlat en del av artiklarna i ett häfte med namnet "Företagsekonomi för skogsentreprenörer."

Under några år skrev vi också artikelserien Åkeriskolan, tyvärr blev det ett abrupt slut i samband med Annas bortgång.

Kalkylprogrammet REFLEX

Skogforsk har i samarbete med bland annat mig tagit fram ett nytt och enkelanvänt kalkylprogram för skogsentreprenörer, som heter REFLEX. Programmet kan nu laddas ner gratis från Skogforsks hemsida. Direktlänk www.skogforsk.se/sv/Verktyg/REFLEX

 

 

 

 Trav

2011 03 09

Eira är höggravid och nedkomsten är beräknad till den 25 mars 2011. 

 Den 10 april fick Eira ett välskapt hingstföl.

En blivande travstjärna ? Nio timmar gammal.

 

2011 08 03

 

Eira ombetäckt och konstaterat dräktig med Særpefanten.

 

2011 08 07

 

Eira har återvänt från stuteriet och fölet har växt till sig ordentligt.

 

Foto:Kajsa Nilsson

2011 08 18

Då var namnet på fölungen klart och godkänt av Svensk Travsport.

STÅLVILLE

Namnet är en blandning av Stålmannen och TV-serien Smallville.


Design © Office and IT